Tämän tekstin olen kirjoittanut aiempaan blogiini 10.3

 

Rakastan vaatteiden suunnittelua ja tekemistä. 
Olen nyt muutaman vuoden kotona tehnyt itselleni ties mitä vaatteita ja nyt kesällä kun sain ostettua oman ompelukoneen vihdoinkin olen muutamalle ystävällekkin lupautunut tekemään erilaisia vaatteita.
Toimiikin tällä hetkellä lähinnä harrastuksena josta ehkä joskus voisi kehitellä jonkinlaisen ammatinkin.
 
 
Ostin joku aika sitten Joka tyypin kaavakirjan, josta löytyy muutama eri perus kaavapohja ja kerrotaan miten niitä on helppo muokata. En ole vielä ehtinyt lainkaan käyttämään kirjaa, mutta sitä katsellessa olen löytänyt muutaman ihanan vaatteen jotka olisi seuraavaksi tulossa tehtäväksi kun löydän ihanat kankaat niihin.
Kirjassa on kappaleet leveät housut, hame, trikoo, huppari, yläosa ja suorat housut. Jokaisessa kappaleessa on useampi eri malli ja jokaisen tekemiseen tarkat ohjeet.
 
 

ITSE TEKEMIÄNI VAATTEITA
 
 
Tuollaisen pitkän mekon kehittelin sovitusnuken päälle ja kun siitä tulikin hyvän tyylinen niin ompelin sen sitten kasaankin :) En ole vielä käyttöä sille keksinyt mutta ehkä sillä vielä joihinkin juhliin pääsee.
 
                   
Korsetti. Tein ensimmäisen kerran korsetin ja tässä on tulos. Löytyy kunnolliset luut toisin kuin monista vaatekaupoista ostettavista korseteista. Omasta mielestäni siitä tuli melko siisti ottaen huomioon että on ensimmäinen korsetti
 
 
                 
 
Tällainen kiva suht kesäinen mekko. Tein viime kesänä ja käytin muutaman kerran. Helma painaa hieman paljon sillä käytin vähän liian paksua kangasta. Erillisenä farkusta tehty vyö.
 


Niin kuin kuvista näkyy, omistan sovitus nuken, joka on ollut kovassa käytössä, vaikka vähän aikaa on itselläni vasta ollut.